پیش فرض

ساپورت مدولار

ساپورت مدولار چیست؟

ساپورت مدولار به دلیل اینکه در قدیم ساخت ساپورت با استفاده از نبشی، ناودانی و دیگر قطعات آهنی انجام می شد، اما زمان بر بودن ساخت اینگونه ساپورت ها باعث صرف هزینه و وقت زیادی از پروژه می گردید و عموما منجر به سیستم های تاسیساتی غیر مهندسی که فاقد زیبایی بصری بود می شد ایجاد شده است.

امروزه با بهرگیری از تکنولوژی و استاندارد های مهندسی، اجرای ساپورت تاسیسات جهت نصب لوله، تهویه مطبوع و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی با استفاده از سیستم نوین انجام می گردد.

که در این سیستم از پروفیل های فولادی گالوانیزه با ابعاد و مقاطع استاندارد مختلف استفاده می شود.

چرا استفاده از ساپورت های مدولار گالوانیزه ترویج یافته است؟

استفاده از مقاطع فولادی نورد شده(نبشی، ناودانی و …) در ساپورت از دیرباز در تمامی نقاط دنیا رایج بوده است و مهندسین هموار با بکارگیری دانش و تجربه خود تلاش در جهت رفع معایب این سیستم سنتی داشته اند.

اما زمان بر بودن ساخت اینگونه سیستم ها باعث صرف هزینه و وقت زیادی از پروژه گردیده و عموما منجر به استفاده از روش های نه چندان مهندسی و ظاهر نامناسب شده است زیرا ساخت سیستمی زیبا و مهندسی با استفاده از آهن آلات به شکل سنتی مستلزم صرف زمان و هزینه بوده است این مسائل جامعه مهندسی بین المللی را بر آن داشته تا از ساپورت های مدولار پیش ساخته به شکلی اصولی و با رعایت استاندارد های مهندسی نمایند تا علاوه بر افزایش سرعت و کاهش هزینه، شاهد سیستم های زیبای این نوع سیستم به صورت گالوانیزه باشیم در نتیجه شرکت هایی به صورت تخصصی پا در این عرصه گذاشتند و علاوه بر تامین محصولات نقش مشاوره را برای جامعه مهندسی ایفا کردند.

هم اکنون در ایران نیز استفاده از این تکنولوژی رایج گشته و البته برآورده کردن نیاز جامعه مهندسی در این محصول نیازمند تلاش توام با خلاقیت می باشد و ارائه محصولات کانکت با رعایت این رویکرد امکان پذیر گشته است.

 

مزایای سیستم ساپورت مدولار :

  • عدم نیاز به جوشکاری و سوراخکاری و حذف معایب آن
  • ظاهری زیبا و مناسب برای استفاده در کاربرد های نمایان
  • مقاومت مناسب در برابر خوردگی به دلیل وجود پوشش گالوانیزه
  • سرعت بالای نصب و اجرا
  • سبک کردن سازه به دلیل ماهیت سبک بودن و سادگی سیستم
  • قابلیت جداسازی قطعات و باز نصب با توجه به نیاز سازه
  • قابلیت انعطاف بالا در زمان زلزله
  • اتصال به سازه فولادی و بتنی با شرایط استاندارد و بدون نیاز به جوشکاری یا آسیب رساندن به بتن
  • پشتوانه فنی و خدمات مهندسی به صورت خدمات رایگان
  • تطابق با استاندارد های معتبر بین المللی و تاییدیه های فنی از موسسات معتبر بین المللی
  • آموزش رایگان نصب

 

طراحی سیستم های نصب تاسیسات و ساپورت های تاسیساتی

ساپورت های تاسیسات را می توان به دسته های سبک ، متوسط و سنگین تقسیم بندی کرد.

ساپورت موتورخانه ها و یا ساختمان های صنعتی از جمله ساپورت های سنگین می باشد.

و  ساپورت ساختمان های مسکونی سبک مانند ساپورت چند لوله برق یا ساپورت یک لوله بر روی کف از جمله ساپورت های سبک به شمار می روند.

بالطبع به تناسب هر یک از این تاسیسات لازم است خدمات طراحی متناسب با آن انجام گردد و مدارک متناسب ارائه گردد.

 

انواع سیستم ها و کاربری های تاسیساتی

سیستم نصب تاسیسات در انواع کاربری های مختلف به شرح زیر قابل استفاده می باشد.

  • لوله های سرمایش و گرمایش
  • لوله های بخار
  • کانال ها و لوله های تهویه مطبوع
  • لوله های آب مصرفی و خدمات
  • لوله های فاضلاب و زهکشی
  • لوله های اسپرینکلر
  • لوله های گاز و هوای فشرده
  • لوله های گاز طبی
  • لوله های گاز و مایعات
  • تجهیزات آب و فاضلاب
  • تجهیزات انرژی و تامین آب

 

روش های آبکاری و روکش محصولات

در بسیاری از موارد لوله ها و تجهیزات در فضای داخلی و در محیطی خشک نصب می گردند. بنابراین غیر از قطعاتی که در برابر خوردگی مقاوم هستند مثل پلاستیک ها و مس و غیره سایر قطعات که فولادی هستند لازم است گالوانیزه شوند و روکش گالوانیزه با ضخامت 5 تا 8 میکرون در چنین محیطی کفایت می کند.

قطعات و اتصالات با توجه به اینکه پس از فرم دهی گالوانیزه می گردند و ضخامت روکش گالوانیزه در آن ها بین 10 تا 20 میکرون است از نظر مقاومت در برابر خوردگی حتی در محیط های خورنده تر مناسب هستند اما در مورد پروفیل ها استفاده در محیط خورنده و مرطوب پیشنهاد نمی گردد زیرا پروفیل ها حاصل شکل دهی و سوراخکاری ورق گالوانیزه هستند (Pregalvanised) و در محل برش و سوراخ ها گالوانیزه وجود ندارد. در چنین شرایطی به صورت سفارشی ورق سیاه فرم دهی خواهد شد و گالوانیزه پس از سوراخکاری در حمام روی مذاب انجام می گردد که به این روش Sandzimir نیز اطلاق می گردد.

روش های آبکاری و روکش محصولات

در محیط خارجی یا داخلی مرطوب چه باید کرد؟

پروفیل ها و قطعات به صورت گالوانیزه گرم با روکش تقریبی 40 تا 80 میکرون قابل تولید هستند اما استفاده از گالوانیزه گرم برای قطعات رزوه شده مناسب نمی باشد زیرا به رزوه آسیب وارد می کند. تیم تخصصی واحد آبکاری کانکت در چنین مواردی از سیستم آبکاری UCP 500 (Ultra Corrosion Protected) با مقاومت 500 ساعت در برابر پاشش نمک و تنها با وجود 10 میکرون روکش استفاده می نماید. ضخامت کم روکش برای قطعات رزوه شده بسیار مناسب بوده و مشکلی ایجاد نمی نماید و سطح نهایی قطعه بسیار تمیز و یک دست می باشد.

محصولات به صورت گالوانیزه گرم

 

باربری سبک:

سیستم های باربری سبک کانکت برای تاسیسات با وزن پایین طراحی شده است.

سیستم سبک برای لوله کشی آب رسانی، کانال کشی هوا و تهویه و ساپورت سینی کابل استفاده می شود.

این سیستم با ورق های با ضخامت کم ساخته می شود.

 

باربری متوسط:

سیستم های باربری متوسط کانکت برای تاسیات با باربری متوسط و نسبتا سنگین  طراحی شده است.

برای سیستم های انتقال آب و سیستم های گرمایشی وسرمایشی و تاسیسات الکتریکی استفاده می شود.

پروفیل با باربری سبک

وجود بارهای دینامیکی (حرکت سال، زلزله، شروع به کار دستگاه و …) استفاده از فولادهای سرد نورد و نصب ساپورت با روش های جدید انکرینگ، تنوع سقف های بتنی وسازه ها ما را بر آن داشته تا ارائه خدمات فنی تخصصی روی ساپورت ها را بر عهده بگیریم و نیاز جامعه مهندسی را از این منظر برطرف گردانیم.

لذا مشاورین و پیمانکاران محترم می توانند انجام این امور را از ابتدا تا آماده سازی نقشه هایی اجرایی و انتهای نصب به گروه مهندسی این مجموعه بسپارند.

برای دریافت مشاوره و اطلاعات فنی در سیستم تاسیسات و بست های تاسیساتی ، با کارشناسان فنی شرکت کانکت و اطلاعات از قیمت می توانید از طریق برنامه اینستاگرام و همچنین تماس تلفنی به صورت مستقیم در ارتباط باشید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *