عایق ها

8 ناحیه برای عایق کاری در خانه

عایق کاری در خانه

تنها 10% از افراد خانه‌های خود را به صورت استاندارد و صحیح عایق بندی کرده‌اند. این بدان معناست که %90 باقی مانده بیش‌تر از آن چیزی که فکرش را بکنید بهای انرژی پرداخت می‌کنند و با مسائلی از جمله ناراحتی و دمای ناهموار اتاق مواجه هستند.

عایق کاری برخی مناطق مهم و حیاتی در خانه می‌تواند موجب کاهش هزینه‌های انرژی شود و دمای یکنواختی را در محیط خانه ایجاد کند. علاوه بر این، عایق کاری مناسب از تهدیدات طولانی مدت مانند رطوبت جلوگیری کرده و افزایش طول عمر خانه را تضمین می‌کند.

برای عایق کاری به صورت استاندارد لازم نیست تمامی مناطق خانه را عایق بندی کنید. در این مقاله به 8 ناحیه مهم در محیط خانه می‌پردازیم که با عایق بندی آن‌ها می‌توانید تاثیر بسیار زیادی را حس کنید.

1. اتاق زیر شیروانی

اتاق زیر شیروانی مهم‌ترین قسمت خانه برای عایق کاری است، زیرا هوای گرمی که برای ایجاد گرما در خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد به اتاق زیر شیروانی می‌رود. در نتیجه اگر عایق مناسبی برای اتاق زیر شیروانی نداشته باشید، گرمای محیط خانه خود را در فصول سرد از دست خواهید داد و قبض‌های انرژی زیادی را پرداخت خواهید کرد. این موضوع در ماه‌های گرم سال نیز تکرار می‌شود، زیرا خنکی محیط خانه با وارد شدن هوای گرم از بیرون از بین می‌رود. به همین دلیل است که عایق بندی اتاق زیر شیروانی به خصوص از ناحیه کف اهمیت بسیار زیادی دارد.

پیش از عایق کاری لازم است عایق موجود در اتاق زیر شیروانی را مورد بررسی قرار دهید، فضا و محیط آن را تمیز کنید، از وجود تهویه مناسب اطمینان حاصل کنید و با انواع مختلف عایق بندی اتاق زیر شیروانی آشنایی داشته باشید. عدم وجود تهویه در اتاق زیر شیروانی موجب افزایش رطوبت در فصل زمستان و ایجاد مشکلات رطوبتی تهدید‌کننده برای ساختار خانه می‌شود.

2. دیوارها

عایق کاری دیوار‌های داخلی و خارجی باید به درستی انجام شود تا به نتیجه دلخواه برسید. عایق کاری دیوار‌های خارجی موجب حفظ هوای مطبوع داخل خانه می‌گردد و از نفوذ هوای بیرون به داخل جلوگیری می‌کند. عایق کاری داخلی نیز دمای خانه را ثابت نگه می‌دارد و از تغییر دما جلوگیری می‌کند.

اگر می‌خواهید فضای داخلی یک خانه موجود را عایق بندی کنید، عایق فایبرگلاس دمنده بهترین گزینه است. اما اگر در حال بازسازی منزل هستید و دیوار‌ها باز هستند، استفاده از عایق چوبی که مزایای زیر را دارد بهترین گزینه محسوب می‌شود:

انعطاف پذیری و قابلیت نصب میان بلوک‌های گل میخ و تیرچه

کاهش میزان انرژی مورد نیاز برای گرم و خنک کردن خانه

اگر به جای OSB و تخته سه لا از روکش فوم استفاده می‌کنید، احتمالا نیاز به مهاربندی یا تقویت ساختاری دیوار‌ها خواهید داشت.

عایق کاری دیوار‌ها علاوه بر کاهش صورتحساب انرژی، موجب مسدود کردن میزان صدا و افزایش حریم خصوصی نیز می‌شود.

3. کف

اگر دیوار‌ها و اتاق زیر شیروانی منزل خود را عایق بندی کرده‌اید اما همچنان در زمستان سرما و در تابستان گرمای زیادی احساس می‌کنید، باید به سراغ کف طبقات بروید.

یکی از نشانه‌های کافی نبودن عایق کف، سرد بودن کف یا گرم بودن ناهموار آن است که برای رفع این مشکل باید سریعا اقدام کنید.

با عایق کاری کف می‌توانید میزان رطوبت محیط خود را کاهش دهید و هوای گرم یا سرد را حفظ کنید. علاوه بر این، عایق کری کف موجب کاهش سر و صدا به خصوص در خانه‌های چند طبقه می‌شود.

4. فضای خزیدن

عایق کاری این فضا با وجود تهویه و بدون وجود آن می‌تواند موجب حفظ گرما در خانه و کاهش هزینه‌های انرژی شود. این کار همچنین از لوله‌ها در برابر دمای بسیار سرد یا گرم محافظت می‌کند و دمای آن‌ها را ثابت نگه می‌دارد.

یکی از متداول‌ترین راه‌ها برای عایق بندی فضا‌های خزنده بدون تهویه، آب بندی منطقه و عایق بندی دیوار‌های پایه به جای کف میان خانه و فضای خزنده است که به مانع هوایی برای سریع‌تر گرم یا خنک کردن نیاز دارد.

5. زیرزمین

عایق کاری زیرزمین نیز موجب کاهش قبض ناشی از گرمایش و سرمایش ماهانه می‌شود و برای این کار عایق بندی به صورت داخلی صورت می‌گیرد.

زیرزمین‌ها معمولا دارای مشکلات رطوبتی، کپک و نفوذ آب هستند و برای عایق کاری آن‌ها باید از عایق‌های کنترل‌کننده رطوبت استفاده کنید.

6. سقف

با توجه به این که هوای گرم بالا می‌رود، نباید عایق کاری سقف را نادیده بگیرید. زیرا با این کار تمامی هوای مطبوع محیط خانه را از دست می‌دهید حتی اگر اتاق زیر شیروانی را نیز عایق بندی کرده باشید.

7. محل جریان

اکثر کانال‌ها موجب از دست دادن انرژی بسیار زیادی می‌شوند. بنابراین اگر در حال ساخت یا طراحی یک خانه جدید هستید، حتما دریچه‌ها را در محل مناسبی قرار دهید. اما اگر خانه‌ای دارید که محل دریچه‌ها در آن قابل تغییر نیست، کانال‌ها را به درستی آب بندی و عایق بندی کنید.

8. در‌ها و پنجره ها

اگر در‌ها و پنجره‌های موجود در خانه دارای عایق مناسب نیستند، می‌توانید با آب بندی و درزبندی داخلی یا خارجی، آن‌ها را عایق بندی کنید.

انواع عایق خانگی

عایق‌ها انواع مختلفی دارند و هر کدام برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهم‌ترین عاملی که هنگام انتخاب عایق باید به آن توجه کنید، این است که خانه از چه چیزی ساخته شده است؟

رایج‌ترین انواع عایق عبارت است از:

  1. پشم معدنی یا پشم سنگ
  2. فایبرگلاس
  3. سلولز
  4. الیاف طبیعی مانند پشم گوسفند
  5. فوم
  6. پلی استایرن
  7. پلی ایزوسیانورات
  8. پلی اورتان
  9. فوم سیمانی
  10. فوم فنولیک
  11. پلی اتیلن ترفتالات

R-Value چیست؟

R-Value میزان مقاومت عایق در برابر گرمای عبوری از آن را اندازه‌گیری می‌کند و هرچه این میزان بیش‌تر باشد، عایق عملکرد بهتری برای محدود کردن عبور گرما خواهد داشت. بهترین میزان R-Value در محل زندگی شما، به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید بستگی دارد.

منبع: atticconstruction

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *