پیش فرض

پروفیل گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه

به تیر‌های فولادی که در پروفیل‌های مختلف وجود دارد، کانال گفته می‌شود. کانال‌ها به دلیل داشتن وزن سبک‌تر به راحتی می‌توانند در سازه‌های کوچک‌تر مورد استفاده قرار گیرند و شکاف‌های بین تیر‌های محکم‌تر را پر کنند. در نتیجه، سفارش پروفیل‌های گالوانیزه می‌تواند دقیقا همان چیزی باشد که شما برای ساخت پروژه بعدی به آن نیاز دارید.

هنگامی که شما برای خرید پروفیل‌های گالوانیزه جست و جو می‌کنید، دو نوع اصلی از کانال‌های فولادی را در فروشگاه عمده فروشی کانکت خواهید یافت. اولین نوع، کانال‌های C هستند که به عنوان کانال‌های UPE نیز شناخته می‌شوند. این کانال‌ها با فلنج‌های موازی مشخص می‌شوند و دارای مشخصات کمی بهتر با فضای بیشتری می‌باشند. نوع دوم کانال‌های U هستند که به کانال‌های UPN معروفند. در این کانال‌ها، فلنج‌ها کمی مخروطی شکل هستند و حجیم‌تر شدن، موجب استحکام بیش‌تری می‌شوند. علاوه بر مواردی که گفته شد، کانال‌ها را براساس وزن، اندازه و نوع فولاد نیز می‌توان دسته بندی کرد. به عنوان مثال، کانال‌هایی که با برچسب فولاد 304 علامت گذاری شده‌اند دارای مقادیر کمی کروم و نیکل هستند و بسیار سخت می‌باشند. در حالی که فولاد 316 دارای مقداری مولیبدن ایت که موجب مقاومت آن در برابر خوردگی می‌شود.

پروفیل‌های گالوانیزه در انواع مختلفی و با اشکال متنوعی تولید می‌شوند و به دلیل مقاومت به زنگ زدگی و خوردگی، برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کاربردها شامل ساخت و ساز، صنایع خودروسازی، صنعت دریایی، ساخت تجهیزات کشاورزی و صنعتی، ساخت سازه‌های فلزی، و بسیاری موارد دیگر است.

پروفیل گالوانیزه چیست؟پروفیل گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه به تیرها، ستون‌ها یا قطعات فلزی اشکال مختلف اطلاق می‌شود که از فولاد عمدتاً تولید می‌شوند و به منظور افزایش مقاومت آنها در برابر زنگ زدگی و خوردگی به روش گالوانیزه‌سازی پوشانده می‌شوند.

گالوانیزاسیون چیست؟

گالوانیزه کردن یا گالوانیزاسیون، فرآیندی است که در آن فلز آهنی (معمولاً فولاد) به یک لایه نازکی از روی به منظور جلوگیری از تماس مستقیم با هوا و آب محیط و به دنبال آن زنگ زدگی و خوردگی پوشیده می‌شود. این فرآیند با استفاده از آهنگری حرارتی یا روش‌های غمزده دیگر می‌تواند انجام شود.

پروفیل گالوانیزه در کدام صنایع کاربرد دارد؟

پروفیل گالوانیزه

صنایعی که پروفیل گالوانیزه استفاده می کنند
صنعت خودروسازی (The automotive industry) تا دهه 1980 از این گونه پروفیل ها فقط در خودرو های لوکس استفاده می شود اما امروزه فلز گالوانیزه در بدنه تمامی خودرو ها استفاده می شود.
صنعت ساختمان سازی (Construction industry) از فولاد گالوانیزه به دلیل دوام و زیبایی در ساختمان های مسکونی و تجاری برای ساخت نرده، ناودان، ریل، لوله، تیرها، بالکن، راه پله، نردبان، راهرو ها و… استفاده می شود. درخشش این تجهیزات گالوانیزه شده توجه معماران سازه های مدرن را نیز به خود جلب کرده است.
صنعت مخابرات (Telecommunications industry) از فولاد گالوانیزه می توان در سیم کشی تلفن و جعبه تجهیزات استفاده کرد که خطر آسیب و نیاز به تعمیر و نگهداری را بطور کلی کاهش دهد.

پروفیل یا مقطع تو خالی، نوعی تجهیزات است که در صنایع مختلف مانند خودروسازی، مخابرات، ساختمان سازی و… کاربرد دارد و به منظور افزایش مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی آن را گالوانیزه می کنند.

تاریخچه پروفیل گالوانیزه

تاریخچه پروفیل گالوانیزهفرآیند گالوانیزه کردن، به عنوان یک روش محافظتی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، از قرن 17 میلادی در اروپا به کار گرفته شد. گالوانیزه کردن در آن زمان به عنوان یک روش ارزان برای پوشش دادن فلزات آهنی در برابر خوردگی معرفی شد. در آغاز، این فرآیند با استفاده از روغن و مواد شیمیایی صورت می‌گرفت و در نتیجه محصولاتی با کیفیت پایین و پوشش ناهموار به دست می‌آمد.

در سال 1837، فردی به نام استنلی گالوانیزه کردن را با استفاده از روش رویت که در آن فلزات را در حمامی از آهنگری گرم به آباندازی می‌روند و در آنجا به روشی که به آن گالوانیزه کردن گفته می‌شود، پوششی از روی روی فولاد به آن‌ها اضافه کرد، معرفی کرد. این روش جدید به محصولاتی با کیفیت بهتر و پوشش صاف و یکنواخت منجر شد و به سرعت برای پوشش دادن قطعات فلزی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفت.

انواع پروفیل گالوانیزه

انواع پروفیل گالوانیزهچندین فرآیند گالوانیزه در دسترس است، اما متداول ترین روش ارائه شده و مورد استفاده، گالوانیزه گرم نامیده می شود. رویه آن به عنوان مانعی در برابر عناصر خورنده از فلز پایه محافظت می کند و طبیعت فداکارانه پوشش منجر به یک محصول فولادی با دوام و با کیفیت بالا می شود.

با توجه به نوع ماده، سطح مقطع و وزن مخصوص، انواع پروفیل های تولیدشده در صنعت به شرح زیر هستند:

  • پروفیل های سبک وزن که شامل آلومینیوم و آلیاژهای آن هستند.
  • پروفیل های نیمه سنگین که شامل مقاطع ساخته شده از فولاد کربن هستند.
  • پروفیل های سنگین تولیدشده توسط نورد گرم که شامل بخش هایی با درجه کشش بالاتر هستند.

ساخت تمامی انواع پروفیل های گالوانیزه از طریق ماشین آلات (machinery) و دستگاه های تمام اتوماتیک صورت می گیرد و از انواع این پروفیل ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پروفیل گالوانیزه F47 که با آن ها سقف های کاذب را می سازند و به عنوان سازه ی باربر و پانل خور استفاده می شود.
  2. پروفیل گالوانیزه L25 یا نبشی L25 که این مدل هم در سقف های کاذب استفاده می شود.
  3. پروفیل UH36 که در زیر سازی سقف های کاذب به عنوان تراز سقف استفاده می شود.
  4. پروفیل گالوانیزه U48
  5. پروفیل گالوانیزه U70
  6. پروفیل گالوانیزه U100
  7. پروفیل گالوانیزه C50
  8. پروفیل گالوانیزه C70
  9. پروفیل گالوانیزه C100

پروفیل فولادی گالوانیزه گرم

پروفیل فولادی گالوانیزه گرم، نوع جدیدی از پروفیل‌های فولادی است که به طور گسترده در ساخت و ساز ساختمان، پل، بزرگراه و راه آهن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پروفیل‌ها دارای مزایای بسیار زیادی می‌باشند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پروفیل فولادی گالوانیزه گرم عمر بسیار طولانی دارد و وجود پوشش روی بر روی فولاد در آن‌ها، موجب محافظت در برابر خوردگی و افزایش عمر مفید سازه می‌شود.
  2. پروفیل فولادی گالوانیزه گرم نیازی به نگهداری زیاد ندارد و زمانی که پوشش اولیه آن از بین می‌رود، روکش روی از فولاد در برابر خوردگی محافظت می‌کند.
  3. پروفیل فولادی گالوانیزه گرم دوام بسیار خوبی دارد و پوشش روی آن از فولاد در برابر آسیب محافظت می‌کند.
  4. استفاده از پروفیل فولادی گالوانیزه گرم مقرون به صرفه است. زیرا این فولاد‌ها هنگام خرید قیمت بیشتری دارند، اما به دلیل عمر طولانی و هزینه نگهداری کم انتخابی مناسب برای بلند مدت محسوب می‌شوند.

شرکت مهندسی کانکت تولیده کننده انواع پروفیل:

کاربردهای پروفیل گالوانیزه

پروفیل‌های گالوانیزه به دلیل مزایای مقاومت به زنگ زدگی و خوردگی که از جلوگیری از تماس مستقیم با هوا و آب ناشی می‌شود، در محدوده‌ی وسیعی از صنایع و کاربردها استفاده می‌شوند. برخی از کاربردهای رایج پروفیل‌های گالوانیزه عبارتند از:

  1. ساخت و ساز: در صنعت ساخت و ساز، پروفیل‌های گالوانیزه برای ایجاد سازه‌های فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سازه‌ها شامل ستون‌ها، تیرها، پل‌ها، سازه‌های نگهدارنده و ساختمان‌های صنعتی می‌شوند.
  2. صنعت خودروسازی: در صنعت خودروسازی، پروفیل‌های گالوانیزه برای تولید بخش‌هایی از خودروها مانند شاسی، کارکردهای ساپورتی، و بخش‌های ساختاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  3. صنایع دریایی و پتروشیمی: پروفیل‌های گالوانیزه در ساخت سازه‌ها و تجهیزات دریایی و پتروشیمی مانند پلتفرم‌های نفتی، تجهیزات حفاری، و سیستم‌های نگهداری مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  4. صنایع کشاورزی و ماشین‌آلات: در تولید تجهیزات کشاورزی، مانند تراکتورها، ماشین‌آلات کشاورزی، و تجهیزات دامداری، پروفیل‌های گالوانیزه به دلیل مقاومت در برابر شرایط محیطی سخت مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  5. ساخت انواع تجهیزات صنعتی: این پروفیل‌ها در تولید انواع تجهیزات صنعتی مانند ریل‌ها، درب‌ها، پنل‌های فلزی، و تجهیزات نگهداری مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  6. ساخت سازه‌های فلزی کوچک: پروفیل‌های گالوانیزه برای تولید ساختارهای کوچک‌تر مانند حفاظت‌ها، سقف‌های فلزی، نرده‌ها و دریچه‌ها استفاده می‌شوند.
  7. کاربردهای دیگر: علاوه بر موارد فوق، پروفیل‌های گالوانیزه در صنایع مختلفی مانند انرژی تجدیدپذیر، تاسیسات الکتریکی، ساخت تجهیزات ورزشی، و حتی در پروژه‌های هنری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

با توجه به مقاومت به زنگ زدگی و خوردگی، پروفیل‌های گالوانیزه در بیشتر صنایعی که با شرایط محیطی سخت روبرو هستند، بسیار ارزشمند هستند.

معایب سازه‌های پروفیل گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه ماده‌ای فولادی با کربن کم است که با لایه‌ای از روی پوشانده می‌شود. در واقع زمانی که روی سطح آن را می‌پوشاند، کربنات روی تشکیل می‌شود که می‌تواند از توسعه فرآیند‌های خوردگی و تخریب سازه‌های فولادی، جلوگیری کند.

عوامل بسیار زیادی وجود دارد که می‌تواند بر پروفیل گالوانیزه تاثیر بگذارد و خواص عملکردی آن را کاهش دهد. از جمله این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. عدم پایداری ساختار پروفیل گالوانیزه

علت ناپایداری ساختار پروفیل گالوانیزه، سطح مقطع کوچک آن است که به عنوان مهم‌ترین نقطه ضعف این پروفیل‌ها نیز شناخته می‌شود. به همین دلیل برخی از تولید کنندگان توصیه می‌کنند که هنگام استفاده از این پروفیل‌ها، حتما ساختار آن‌ها را با عناصر اضافی مانند نصب اتصالات تقویت کنید.

2. ظرفیت باربری پایین

پروفیل‌های گالوانیزه دارای ظرفیت باربری بسیار پایینی هستند و میزان بار مجاز روی قاب آن‌ها حداکثر 20 کیلوگرم بر متر مربع می‌باشد. بنابراین اگر بیش‌تر از این مقدار بار روی آن‌ها قرار بگیرد، سازه بار را تحمل نخواهد کرد.

3. پروفیل گالوانیزه تقلبی

در بازار‌های امروزی میزان پروفیل‌های تقلبی افزایش یافته است و هنگام استفاده از آن‌ها باید بدانید که چنین ساختاری بیش‌تر از 2 سال دوام نمی‌آورد. زیرا طبق یک قاعده کلی، سطح این پروفیل‌ها در 6 ماه اول زنگ می‌زند و به دلیل پوسته پوسته شدن ناشی از آن، ضخامت دیواره‌های کاهش می‌یابد.

4. تغییرات دما

هنگام نصب و تنظیم پروفیل‌های گالوانیزه باید از فرز و جوشکاری استفاده کنید که در نتیجه آن، لایه روی در اثر حرارت کنده می‌شود و خواص محافظتی پوشش گالوانیزه کاهش می‌یابد.

5. اثرات منفی روی

کارشناسان معتقد هستند که با گذشت زمان روی در خاک انباشته شده و تبدیل مواد آلی را دشوار می‌کند. از طرف دیگر این فلز در سبزیجات جمع شده و با وارد شدن به بدن انسان، سلامتی او را به خطر می‌اندازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *